Over Mij

Ergotherapeut


In 2015 heb ik de opleiding ergotherapie afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Na ruim vier jaar werkzaam te zijn geweest als eerstelijns ergotherapeut ben ik gestart als freelancer in de regio Haaglanden. 


Als ergotherapeut kom ik voornamelijk bij mensen thuis die een beperking ervaren in het dagelijks handelen. Hierbij ligt de nadruk niet op het ziektebeeld, maar op het bevorderen van zelfstandigheid en participatie. Dit omvat een  een heel breed scala aan activitetien; van alle dagelijse taken zoals zelfverzroging en huishouden tot werk, hobby's en sociale activiteiten. 


Tijdens mijn behandelingen staat de cliënt en het cliëntsysteem centraal. We kijken samen naar de mogelijkheden om participatie en eigen regie te vergroten en/of behouden. Deze samenwerking is voor mij ook het mooie aan het vak. 


Over mij

Circusdocent


Na mijn opleiding ergotherapie heb ik een jaar gestudeerd aan de 'École du Cirque de Bruxelles' voor de opleiding 'Formation Pédagogique en Arts du Cirque'. Dit is een Post-Bachelor opleiding tot docent in de circuskunsten. Tijdens deze opleiding heb ik mijn eigen vaardigheden in de circustechnieken uitgebreid en overgedragen aan anderen. 


De technieken omvatte onder andere acrobatiek eenwieler, funambulisme/koorddansen, jongleren, beweging/dans, trapeze en theater/clownerie. Natuurlijk is optreden een belangrijk onderdeel, onze eindshow vond plaats in een heuse circustent. 


Naast de standaard vakken heb ik meegedraaid in een circusworkshop gericht op mensen met een (verstandelijke) handicap; Handicirque. Hierbij worden de activiteiten zo aangeboden dat het voor iedereen toegankelijk is.